Πώς να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων

Λύση

Γ

Γνωρίζατε ότι πετάμε το 1/3 των τροφίμων που αγοράζουμε;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε την πιθανή σπατάλη νόστιμες συνταγές;

Μπορούμε να αποφύγουμε την σπατάλη τροφίμων;

Η σπατάλη που κάνουμε μπορεί να χωριστεί σε 3 κατηγορίες: σπατάλη που αποφεύγεται, σπατάλη που δεν αποφεύγεται και σπατάλη που μπορεί να αποφευχθεί.

Μείωση της σπατάλης τροφίμων

Το 61% της σπατάλης αποφεύγεται: πρόκειται για φαγητό που θα μπορούσε να καταναλωθεί αν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση.

Το 19% της σπατάλης δεν μπορεί να αποφευχθεί: πράγματα όπως σακουλάκια τσαγιού και κόκαλα κοτόπουλου.

Συνταγές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Το 20% κατηγοριοποιείται ως σπατάλη που μπορεί να αποφευχθεί. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τρόφιμα που βλέπετε εδώ: φλούδες πατάτας, κοτσάνια μπρόκολου και πράσινες κορυφές λαχανικών.

Μπορούν άνετα να καταναλωθούν, με τη σωστή παρασκευή. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε την πιθανή σπατάλη σε νόστιμο πιάτο:

Ήταν αυτό το άρθρο χρήσιμο;